Bröllop på Nääs Slott - DIY utomhusvigsel

Jag bestämde mig för att redan kvällen före vigseln åka ut till bröllopslokalen i Nääs utanför Lerum. Så gör jag ofta för att få bra koll på läget och för att i lugn och ro kunna filma med min drönare i områdena kring de kommande festligheterna. Det jag inte var beredd på var att stöta på brukparet och deras vänner, i fullt sjå med att pynta och förbereda bröllopslokalen. Vi hade haft en hel del kontakt redan, men det var underbart att se hur viktigt deras bröllopsdag var för dem. Jag åkte hem ganska sent, men långt före de själva kastade in handduken.

Morgonen efter gjorde Nina och tärnorna sig iordning i en av sviterna på Nääs Fabriker. En härlig förmiddag avsatt för förberedelser, en hel del skratt och kanske en och annan detalj som inte ännu var fixad - till exempel vilken ingångsmusik de skulle använda :) Bara några meter därifrån hängde Momo med sina best men.

 
 

Lekhuset är en av Nääs slotts festlokaler. Här lovade de att älska varandra i nöd och lust vid en vacker och avskalad utomhusvigsel i strålande solsken. Jag kommer väl ihåg vigselförrättarens uppläsning av en vackert översatt version av “Blessing of the Hands” av Pastor Daniel L. Harris.

Efter vigseln åkta jag tillsammans med brudparet och fotograf Annika Wallman iväg med brudparet för en porträttsession. De hade avsatt gott om tid för porträtt och jag lyckades fånga många fina ögonblick på film. Avslappnat och naturligt, precis så som jag vill ha det.

Resten av dagen var en kavalkad av känslor, full av skratt, gråt och dans! Ett spektakulärt fyrverkeri fick avsluta bröllopet mellan Nina och Momo. Jag kommer alltid komma ihåg den dagen!